Malas buat kerja rumah

hi mommies. sebelum tu tolong jangan judge, just nak tanya ada tak sesiapa kat sini bila pregnant jadi malas sangat2 nak uruskan rumah. saya pregnant 4 bulan sekarang. saya malas masak, pinggan mangkuk biar berlonggok dkt sinki, rumah kotor. mmg malas nak buat apa2. sebelum pregnant tak mcm ni pon. atau saya sahaja yg ikutkan perasaan? sbb suami saya hampir marah dgn perangai saya. tolong share pengalaman anda please #firsttimemom #advicepls

55 Balas

sis dik, mls.. smp suami kata asyik tido je..😂 keluar bb girl.. skrg dah 2 bln baby… lepas bersalin automatik jd rajin.. nak msk la, nak kemas rumah la.. 😆

sy preg dulu mcm tu la ,malas nak mati. xnak sentuh pape kalau blh,tapi gagah kan juga diri, satu hari satu pekerjaan je buat, sambung esok pulak

same saya pun macam tu badan tu rase malas lain macam... tapi kadang bangun jugak wat keje pape yang patut sebab baring lame2 kepala sakit...

Sy every week mood berubah , ada week rajin ada week malas sgt sgt nk masak pun malas 😂 first trimester dlu lagi lahh .

Jgn mengikut perasaan sgt..sy jgk mls tp sy paksa diri .. buat 2 perkara lepas tu tido ,esok buat 1 tido main fon je.😩

Sy tengok cousin sy jd malas jgk, malas mandi malas buat keje. Tengok2 baby girl 😂. Mungkin xde kaitan kot saja share

biasalah tu heheheh perubahan hormon and mind set kene firm.. sis jgn bermalasan Sgt tau hehehe ❤️ 💙 💜

Sama je saya dari 2bulan tk masak, skarang 5bulan barula boleh laju sikit melipat baju, vacuum & buat breakfast

saya pun 4 bulan jugak skrg ni, mmg malas lagi2 nak masak, tp kesian gak kt suami asik mkn luar je 😫

doakan yg suami kita semua rajin buat kerja rumah.bg bini rest je