Heart Rate Tinggi

Hi mommies, saya tgh dlm 9 weeks pregnant. Nak tanya mommies skalian, normal ke heart rate cpt naik time pregnant..kdg2 time tgh mkn heart rate naik smpi 100 n kalau jalan dkt mall naik smpi 110-120..

2 Balas

HR memang akan naik sikit bila pregnant sebab darah makin banyak, jadi jantung kerja lebih untuk pam. tapi kalau tinggi sangat sampai 100 tu agak merisaukan. kalau sampai ada rasa sesak dada atau pening, nak pitam, seeloknya bagitahu doktor. risau kalau ada masalah lain.

Sis sapu rumah 5minit pun HR naik 102. terus stop buat kerja rumah, sambung melepet je lepas tu 😂😂