Heart Rate Tinggi

Hi mommies nak tanya. Ada tak kat sini jenis nadi laju? Bila buat bp kat kk je heart rate laju. Saya dah penat ulang alik 2 hari sekali sbb nak check heart rate. Memang akan berdebar bila jumpa nurse n doktor 😌#firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

sis try bincang dgn Dr,minta cek bp kendiri di rumah. tp pastikan ada alat check bp sendiri. mcm sy pula,ada masalah bp,jd Dr suruh pergi kk check bp 2 hari sekali. sy request check sendiri di rumah sebab penat nak ulang alik kk dgn ada baby lg. Dr benarkan,sy rekod dlm kertas bacaan bp sy

7mo ago

memang ada nurse yg cerewet sikit. tak faham masalah org. takpa sis,ikut ja nurse tu. bahaya juga bacaan nadi selalu tinggi,sebab tu dorg tak ambil ringan masalah sebegini. sabar ya sis,nikmat Allah bagi

sama , nurse saya ada suggest beli mesin tu buat kat rumah .. mungkin dia faham stengah patient memang agak berdebar bila jumpa dr n nurse. 😅haha

Sy tggi… 100 lbih tiap kali cek.. tp xde la pulak kena ulang alik kk.. 😅

7mo ago

Sy duk antara 2.. bandar n kg.. mcm sempadan.. so far mmg xde kena refer doc walaupun tiap kali cek 100 lebih.. kalini prgnant mmg sllu jntung laju.. sebelum ni prgnant ok je..