Minum susu semasa mengandung

Hi mommies. Saya skrg tengah preg 13w+. Saya perasan alahan dah mula kurang, kadang ada masa seharian tu tak muntah langsung. Ada hari muntah sekali je. So saya ingat nak start minum susu sbb waktu awal2 dulu mmg tak boleh. Tp bila saya minum susu pagi, beberapa minit lepas tu terus muntah habis keluar semua sedangkan beberapa harini saya okay je. Jadi saya nak minta cadangan mommies, bila ya waktu yg sesuai utk minum susu supaya tak muntah?

4 Balas

sy pun awal2 dulu tak sedap tekak minum susu pdhal before pregnant paling suka susu. mgkn boleh alas perut sikit before minum & try ambik kuantiti yg sikit dulu. rasa dah ok, boleh ambil lebih banyak. mcm sy bancuh secawan kecik, suam & minum siang sikit, bkn awal pagi. alhamdulillah takde rasa nak muntah bila minum.

Sy pum baru jee start minum susu. Tapi minum susu HL jee. Beli yg tin tu tak rajin nak bancuh, sbb dulu pum awal2 jee bersgguh, last2 1 tin pum tak habis?

Sis mnum susu kosong ke berperisa.kalau xboleh kosong. Cuba berperisa . Sy mnum susu strawberry bru boleh telan. Kosong tak boleh