Sedikit luahan

Hi mommies, Saya sekarang pregnant anak 1st tapi rasa down sangat. Setiap kali checkup ada jer yg xkena😢 dah la sblm ni hb asyik low jee, pastu heart rate tinggi (sampai kena warded). Ni sangkut gdm pulak.harini scan,doc kata baby besar(29week,1.3kg) padahal dah jaga makan😢 rasa takut sangat setiap kali pergi checkup.Penat sangat. Sekarang tgh buntu nk beranak kat kelantan atau kl sbb skrg penat ulang alik checkup dkt hospital lg,kkia lg. Dah la husband belum ada kereta. Nak ulang alik naik moto tu seksa jgk. Kalau balik kg, takut menyusahkan ayah pulak dgn saya yg banyak masalah ni kesihatan ni. Kalau takde masalah takde hal. #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Dugaan mmg mcm2 sis. Yg perlu kita buat bersabar. 1 je sis kena ingat, xsemua org boleh rasa pengalaman mcm sis ni iaitu mengandung . Even ada mslh je tp Allah bagi sis pengalaman tu . In Shaa Allah, mana tau masa ni Allah duga sis . Nanti baby lahir baby senang nak jaga, rezeki ada baby nanti ttba husband dpt beli kereta pulak.

sabar ye sis🥰🥺, tu mmg dugaan utk kita ibu yang mengandung, sis kena kuat sikit je untuk anak sis, sis balik je pantang kt mne ii tmpt yg sis rse lbih selesa , psal hub sis bwak moto tu sme cm sy, hri ii sy gi kk ulang alik naik moto je sis, mmg penat sbb dh sarat , tpi best sbb dpt angin luar gitu🤣