Perut mengeras

Hi mommies! Saya sekarang dah 37 week. Perut memang kerap mengeras sekarang ni cuma tak ada turun tanda lagi dan saya hari hari sakit perut nak membuang. Perlu ke pergi hospital untuk check?

6 Balas

tak perlu prgi hospital lgi sis,, mngeras mmg kuat,, tp Klau mngeras nk bersalin lain tau,,akn Ada contraction 10minit skli ,tu bru tnda nk bersalin

5mo ago

sy pn mcm tu jg sis. dri sbuh smpai ke pagi mengeras. mmg tak selesa. cba try dduk mnum air tarik nafas lega. klu baring mmg rasa tak selesa. btw sy dah 38 week. blm trun tnda lg

Sama sis, saya kerap mengeras juga. Nak pergi hospital tapi risau nurse suruh balik je, risau semua ada

5mo ago

Tu laa. Tapi lately ni memang selalu sakit dekat bawah. Sakit perut memulas pun hari hari. Tapi membuanglah

Tu salah stu tnda nk bersalin gk tu..boleh je sis pi hospital utk check, tkut dh ada bukaan

5mo ago

Tu laa macam nak pergi tapi yang lain minta tunggu betul betul sakit 😅

sama la kita...asyik mengeras..nak pi hospital kot2 blm buka cm...nanti asyik kena seluk..

5mo ago

Kan. Itu pun takut juga tuu. Hahahah

Nk tny sis. Baby gerak ckup tk 10 gerakan ? Aktif tak ? Sbb sy slow dia bnyak mengeras

5mo ago

Baby gerak macam biasa. Tapi banyak mengeras juga.

smalh..ari ni dh 37w1d..nk g hospital waswas..kn prgi2 kna blik smla..