Minta Pendapat

Hi, mommies. Saya sedang mengandung 32 minggu. Normal ke tetiba saya akan alami sakit kepala, mual dan muntah balik pada 3rd trimester? Dulu masa awal kandungan, dah alahan teruk sampai turun 8kg. Sekarang berat tak naik2 pulak, sampai kena bebel dengan nurse and dr 😕 then tetiba minggu ni start jadi macam alahan semula. Asyik mual and nak muntah. Normal ke?

3 Balas

Sama.... Sy pun masuk 3rd trimester start balik morning sickness. Check up setiap 2 mgg turun 500 gram. Nurse x de ckp apa2 lg just die suruh increase portion makanan. Sy nk mkn pun x de selera, memilih dulu makanan tu. I am a bit worried but it's ok as long berat baby selari dgn mgg die. Currently 33 weeks.

3y ago

Alhamdulillah baguslah. Saya dah bersalin pun tapi 35 minggu. Tak cukup bulan. Berat tak naik, tapi baby besar. Alhamdulillah sihat. Hopefully awak dipermudahkan bersalin. Makesure makan masa dekat nak bersalin sebab perlukan tenaga extra!!!

Normal sis. Sy bace morning sickness ade sesetegh org 3rd trimester dtg balik mual2 tu. X perlu risau.

normal