Glucometer brand yang bagus & accurate

Hi mommies! saya sangkut gdm on week 20. Kena buat bsp setiap dua minggu. jadi solution saya nak beli glucometer. tapi glucometer brand apa yang accurate dan elok ya?

3 Balas

Saya pakai jenama sinocare GA3, sebab 1. harga strip lebih murah daripada strip yg lain, boleh dpt 100 strip dgn harga bawah RM40.. Senang cite harga rahmah.. 2. Kalau bandingkan dgn accu check saya punya sblm ni, perbezaan mmol tak sampai 1.0 masih boleh pakai.. Yg kita nak tengok gula 2jam lpas makan je kan, selagi kita check tak melebihi 6.3 bgi gdm boleh guna Ikut pada awak, dan poket masing2.. Huhu

sinocare ga3 pun ok. strip murah dan senang didapati. sy dah bersalin dan buat mogtt lepas bersalin,result gula normal. tp sampai sekarang sy masih buat bsp kendiri. sy selalu order strips di lazada,murah dr shopee. awal bulan ni sy beli strips 100pcs dgn harga RM30.

Saya pakai one touch.