Baby kurg gerak #29w

mommies, saya risau sangat sangat. baby saya akan gerak kalau saya panggil/usik dia je. itupon makan masa jugak untuk dia gerak. kalau baby gerak tu cuma rasa gerakan halus je. nak cukupkan 10gerakan tu susah sgt. sampai saya letih nk panggil/usik baby. normal ke camtu? sebelum ni baby aktif je gerak. lately ni je susah sgt nk bergerak. kalau saya tak panggil/usik dia mmg dia tak gerak sendiri. kenapa yr camtu? ada sesiapa yg macam saya tak?

1 Balas

sepatutnya 29w masih byk ruang & dia akan gerak byk je. kena byk rehat & usap perut berbual dgn dia. kalau byk buat kerja/bergerak, baby seronok kt dlm terbuai2 dia tidur. tp kalau tak cukup 10x, boleh ke emergency utk cek.