Mild Anemia & GDM

Hi mommies. Saya rasa down sikit lepas check up hari ni. Boleh share diet untuk mommies yang ada mild anemia & GDM diet control. Nak tunggu appointment pakar pemakanan lama pula. Next week dah kena drip cosmofer. 😭#advicepls #pleasehelp

1 Balas

Utk mild anemia - iron rich diet (daging merah, hati ayam, kerang, kangkung, kailan, kacang kuda, jambu batu, delima, kurma, oren, lemon, limau kasturi) GDM - Diet suku suku separuh. Nasi putih control, blh tukar dgn basmathi / beras perang.