Bersunat baby perempuan

Hi mommies saya nk tanya baby perempuan ni dh sunat ke time lahir ? Ada yg kata dh ada yg kata belum . Klau belum bila masa yg sesuai yee nk sunatkan ? #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

5 Balas

Anak saya 4 bulan hri tu sunat dah, walaupun org kata sunat sebelum menerap. hehe, Alhamdullilah, ank saya tak nangis x apa, x da masalah pun nak jaga apa walaupun dia dah pandai menerap dari umur 3 bulan lagi. hehe. cuma lepas sunat tu, darah sikit, lps tu cabut kapas tu, cuci mcm biasa je

mcm sy dlu ank sy lahir prem 34week.. doc pakar suggestkan sunat ms ank umur 3 bulan sbb ms tu bdn bby dh bsr sikit..jd sy hntr ank ms umur dia 3 bulan

Wktu lahir belum sunat lg. Dr sy suggest 2 bulan ke atas. Ank sy sunat 3bulan sblum dh mula aktif. Penjagaan pun senang, 2-3hari mcm tu.

Saye seminggu lepas inject 2 bulan da sunat. Die tak aktif sangat. Memudahkan kite nak jage and doc yang nak menyunatkan.

Nurse saran kn anak sya sunat umur 6 bulan ke bawah … senang jaga n cepat sembuh