Perut rasa tak selesa lepas 8 bulan bersalin

Hi Mommies, saya nak tanya, saya baru lepas bersalin bulan February. Sejak 3 hari lalu,perut saya rasa macam tak selesa, dan asyik berdenyut bahagian bawah (dekat rahim kot). Perut bahagian kiri pun kekadang sakit. Kenapa ye? Ada sesiapa experience mcm ni? #firsttimemom #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Test upt sis. Saya rasa macam tu. Sampai saya suruh husband cari batu sungai utk tuam perut sebab perut mmg rasa lain sangat. Mcm sebu ke angin ke sakit sikit sikit kt ari ari tu. Memula sebab igt recovery proses beranak tu. Sekali test upt positive nasib tk sempat tuam lagi. Baby baru 8 bulan. Dlm perut 8 week huhu

tak pernah rasa. tapi rahim kita kalau dah kecut elok tak rasa kat perut dah. dia dah masuk dalam tempat dia kat pelvis. kalau bahagian perut bawah tu selalunya berkaitan dengan usus.

xde plak.. tp period ok ke?

xde pula? ada test upt x?