Kerap kencing & Muka breakout 😭

Hello, mommies ! Saya nak tanya ni. 1. Waktu preggy memang kerap kencing ke? Saya tengah alami sekarang, sampai susah nak tidur malam dengan nyenyak. Asyik ke tandas je. Normal ke? 2. Waktu mommies preggy, muka breakout tak? Atau saya salah makan ya? Sebab sebelum preggy takde teruk sangat naik jerawat even masa period pun. Ada tips cara kurangkan breakout untuk kulit muka mix (normal + berminyak) tak? Soalan tambahan : Minggu ke berapa ya mommies dapat rasa pergerakan baby dalam perut? Ini first pregnancy saya, jadi saya taktahu. Saya baru 14 weeks +, kadang² waktu malam terasa macam dalam perut ni bergerak. Tak pasti sama ada tu baby atau cacing yang sedang berdisko dalam perut 🥹 Help me, mommies 🫶🏻 #firstmom #ingintahu #seriustanya Terima Kasih in advance, mommies ❤️

2 Balas

1) normal, rahim tgh mmbsr tekan pundi kencing. 2) breakout is normal, awk blh cuba plant based skincare, but the breakout will go away naturally once kndungan makin mmbsr. 3) 1st mom, 20w and above ikut bdn masing2. below than that, either bloating, proses rahim mmbsr.

8mo ago

Terima kasih, mommy 🫶🏻❤️

sy pn sma..awl2 lregnt ank no 4 nie..muka breakout teruk..sblm ni xpnh pn brekout..sy stop pkai ape2 skincare dlu..sbb xthu kndgn dlm skncre sesuai ker x..sy pkai bedak sjuk jew skng..dgn pmbersih muka cetaphil..skng jrawat dh stop naik..tpi tggl parut hitam jew..

8mo ago

Saya pulak naik jerawat pasir. Bila pakai pencuci muka, jerawat jadi kering. tapi muka masih kasar hmm nanti saya cubalah Cetaphyll. Thank you mommy ❤️