cara wean off susu

hi mommies saya nak tanya , macam mana ya rasa wean off anak ? maksud saya skrg ni saya tengah fully bf anak saya . dia baru 2 bulan . so selama ni sama mmg direct je kalau bagi takde pam ke apa . masa pantang dulu rajinlah pam sebab nak ke klinik . tapi skrg tak dah . saya nak tanya mcm mana nak stop kan susu badan . lagi sebulan dah nak start kerja . saya risau takut anak reject susu formula . pernah bagi lactogen masa dalam pantang tp minum sikit je 1oz . macam tk ngam sangat . dh try tukar dutch baby lagila taknak minum lansung . and saya takut bengkak susu. saya kalau lambat bagi susu je confirm lencun baju sebab susu menitik . and kalau lambat je mesti bengkak , sakit and berdenyut . macam mana ya 🥲 #baby2months #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Cuba belajar jadi ebm mom. Boleh consult dgn kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan

Kenapa tak pam je ? If taknak pam, try marmet