Ruam atau ekzema atau kurap?

hi mommies... saya nak tanya... lately ni anak saya asyik naik ruam merah2 kat area leher dia ni... saya duk letak bedak sejuk ja makin kurang dah... lepastu semalam dia nangis sambil garu2 tempat ni... harini tengok dah jadi teruk macamni... ada tak mommies yg berpengalaman macamni... apa benda ni? #seriusnanya

Ruam atau ekzema atau kurap?
2 Balas

perna jd dekt ank 1st, dr kata ruam , elakan letak bedak bdn, dr hari tu bg krim sapu dengan krim antibiotik. sbb dah ada jangkitan kuman.. dr pesan jgn bg ank berpeluh,sbb nanti akan gatal dan makin teruk

Saya rasa better awak bawak anak pergi klinik.