Batuk ketika hamil

Hello mommies, saya nak tanya ada tk mommy yg batuk semasa pregnant? Mcm mana nak sembuh ye, and boleh ke makan ubat batuk yg disarankan doktor? Takut jadi pape pulak. And batuk time pregnant ni tak membahayakan janin ke? Saya pregnant almost 11 weeks tp batuk tk baik2 lagi. Mohon share ye. TQ #bantusharing #firstmom

2 Balas

normal je batuk msa pregnant maybe sbb alahan🥰sy pun tgh alami skrg dri 1st timester smpai skrg 2nd trimester batuk tp mlm hri je klau siang jarang²...mkn ubt btuk yg klinik bgi pun xjln🥺sy cuma sapu minyak angin je kat dada bgi lega sikit...

kalau doctor yg sarankan knpe nak takut? mommy ade bgitau doctor x mommy pregnant?