boleh ke ibu menyusu makan pedas?

hi mommies, saya masih lagi dalam fasa pantang. tadi berbuka husband buatkan spaghetti aglio olio. cuma kali ni dia buat pedas sangat. sampai berhingus hingus. persoalannya, takpe ke saya makan benda pedas and menyusu anak? anak akan sakit perut ke nnt?

1 Balas

hai mommies..klau msih dlm pantng jgn mkn yg pedas² dlu,hbis pantng tk pa mkn pedas..bby prtma kali jh rsa tk slesa dlm perut..klau dah biasa,ok jh tk da mslh..sy dlu hbis pntng 40Day ,trus mkn yg pedas²,bby ok jh..first day jhe dia nangis sbb tk slesa rsa dlm perut,next day tk nangis da biasa 🀭