Tarikh Bersalin Awal

Hi mommies, saya first mom! Sekarang dah 36weeks. Saya sangkut GDM masa mengandung. Doc dah bagi tarikh awal untuk bersalin 4/4 38weeks kena bersalin jugak. Sepatutnya edd 19/4. Saya dah susah hati😭 Mommies share la tips nak bg baby mudah keluar tanpa induce🥹 #SeriusTanya #firstmom #newmom #bantusharing

8 Balas

saya pun gdm on diet , sepatutnya minggu nie beranak lps 37 minggu ... tapi baby nak kluar awal pulak 36 minggu 3 hari... itupun tiba2 air ketuban leaking... masa minggu tu doctor dah strt suruh banykkn bergerak , turun naik tangga ,kerap bersama suami untuk bukaan tu buka ..tapi terbuka awal pulak... tak smpi 2 minggu pulak

Hi awak. Due kita sama 19/4 ni saya pon first mum. And ada gdm on diet. So far doc xde ckp apa2 lg dia juz ckp kena branak sblm due je huhu. Awk gdm on diet or kena insulin?? Semoga dipermudahkn urusan bersalin nanti. Saya pun tngh risau tkut kena serah diri awal ke apa sbb skrg ni bacaan bsp asyik trlajak tinggi skit je huhu

3mo ago

Saya pun sama dgn awak, gdm on diet & doktor cakap dia takkan bagi beranak ikut due. Paling2 37/38w. Huwaa takut 🥹 tapi setakat ni doktor takde bagi tarikh pape lagi. Saya punya due 30/4 🥹

sabar ye sis.. banyakkan berdoa mintak pada Allah supaya dipermudahkan bersalin.. sbb doa ibu mengandung ni mustajab in shaa Allah.. selain tu sis boleh try bykkan berjalan.. buat jalan itik ke.. mintak suami or sesiapa tlg.. semoga Allah permudahkan sis bersalin ye Aamiin. 🤲

hi, sy pon skrg 36 minggu 3 Hari, gdm on diet, due saya patutnya 26/04 tapi sbb anak no.2 sebelom ni operate BB melintang so X berani nak bersalin normal so sy mintak operate, Dr dh bagi tarikh operate 17/04 .. semoga dipermudahkan urusan bakal ibu² semua...insyallah

Saya pun kena serah diri awal , masa nak raya 😂 baru nak start try makan bendi / minum air kelapa. Nak jalan banyak da tak boleh. Kaki ni duduk lama sikit or berjalan berdiri dah mcm gajah dah. Sakit gila .

Sy pulak gdm on diet tapi kena serah diri ikot due..due sy 5/4 nnti..kenapa semua awal seminggu sy je yg ikot due ni 🥲

4mo ago

Awk sama dgn sy. Gdm on diet tak boleh lebih dari due date. Kena serah diri on due date tu dan kalau masih tak rasa apa, kena induce (kalau tak silap) Doakan dapat rasa tanda2 bersalin tu awal sehari atau tepat pada masanya insyaAllah

Sy dgm on ubat edd 29/4 jd 13/4 kena serah diri awal 🥲

saya gdm on ubat edd dri 3 hb 5 jdi 20hb 4 😅😅😅