baby bump 13 minggu keras

hello mommies. saya dh 13 minggu pregnant. lately ni perasan yang perut asyik keras. baby bump memang keras ke? mcm ada benjolan besar 😅 ke saya perlu pergi klinik? minggu lepas dh buat scan, baby okay. dh kencing and buang air besar pun still keras jugak. badan saya mmg kecik and kurus. so saya terfikir, adakah sbb kurang lapisan lemak buat baby bump tu rasa keras? atau baby bump mmg keras? tolong jawab ya mommy. risau sbb pernah miscarriage. #bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Balas

Bloating.. cuba increase intake halia dan bawang putih masa lunch. Tak perlu ke klinik, bloating ni kentut boleh settle.😁

patutnya tak keras tapi tak lah lembik macam lemak je sebab rahim tu otot.