Belum rasa bayi bergerak

Hi mommies, saya dah hamil 18weeks tapi belum rasa baby bergerak @ menendang. Normal ke tu? Saya risau sebab ini first pregnancy, xpandai lagi 😅😅#1stimemom

10 Balas

normal sis. tapi kalau sis sentiasa was was. try lah pergi scan swasta. tgk dia sihat ke. at least boleh legakan hati sis. saya 18w+ rasa mcm jentik je kat perut ingatkan tgh hadam makanan. curious baby sihat ke takn saje pergi scan swasta ada offer. doc ckp lepas 18w akan start rasa menendang lagi kerap n kuat. saya scan terus nampak jantina. dia tunjuk tanpa segan silu huhu

4y ago

Lega sikit..harap2 baby sihat la kt dalam ni hehehe. Terima kasih sis atas perkongsian 🥰

samalah kita risau sbb x dpt rasa bby gerak. sbb bby kecik lg masa ni puan. tp bila pg scan bby tu bergerak je. kita x leh rasa. sy usia kandungan 5 bulan baru rasa bby gerak slow2... masuk 6 bulan makin terasa geli2.. skrg dh nk masuk 7 bulan happy sbb dh lama tunggu nk merasa tendangan bby dlm perut. nikmat yg tak dpt di beli di mana2 kedai puan... sabar yer.

4y ago

Seronok dengar..tak sabar pulak rasa...

normal sis..kalau 1st time pregnant akan rasa lambat baby bergerak..nanyi dah masuk 20 minggu ke atas..akan terasa tetiba perut kena jentik dari dalam..makin besar baby..makin kuat pergerakan dia..semoga semuanya baik2 aje..

normal..sbb sya msa 18weeks dh rasa mcm jentik ja kt perut xp sya xpcya sbb igtkn perut msok angin..skrg dah 23weeks sakan dia bgerak..aktif sgt

sy 13w dah rsa bby gerak tp xaktif sgt ..skrg dah 20w bru kerap rsa...skrg klu mlm je ssh tdo, sb bby aktif wktu mlm..

normal sy 20 w bru rase...ade setengah org 18 w dh rase...

sy dh 23 weeks... bru start rase 2 ari lpas.. tp slow sgt..

Normal. Saya mula rasa 20 weeks. Hihi

normal je.

normal