Risau bersalin

Hi mommies. Saya dah 32weeks, plan beranak hkl memang budak2 kecik tak boleh masuk kan? Tak risau sakit beranak, cuma risau tinggalkan anak yang umur 2tahun 6bulan ni 🥲 Saya housewife, memang tak pernah berpisah dengan anak. Sejak pregnant ni dia memang clingy lebih tak boleh tak nampak batang hidung mak dia, taknak dengan ayah, atok nenek dia langsung. Ada tips tak macam mana ya persediaan nak tinggalkan anak kecik ni? Risau lagi2 kalau husband ikut masuk lr, dia kena tinggal dengan atok nenek dia, risau sangatt susahkan atok nenek dia terpaksa layan tantrum budak kecik.

2 Balas

bagitau dri sekarang la sis. nanti waktu sekian sekian awk nak bersalin kn adik die. die kena tunggu rumah dgn atok nenek. bagitau hari2. die dh fhm dh ape org kata. lps tu nnti sblm awk pg hospital tgl kn bju yg awk dh pakai utk die. tkut die rindu nnti. boleh bagi bju tu. pesan dkt die, die xboleh nangis bile ibu ayah xde sbb die dh jadi kakak abg.

Mcm adik sy dlu mase bersalin anak no 2.. sy yg amik jage anak die yg 1st 2 minggu cmtu.. tp mase tu sy x pregnant lg.. kalau sis ade adik bradik yg rapat dgn nieces n nephew die kot la drg nk tlg jage skjap mase sis bersalin tu pn okey dh xyah nk isau.. tp kalau drg nk tlg la.. kalau drg xde pelawe sis tanye la n upah jela..