Bleeding semasa intercourse pada 9w pregnancy

Hi mommies. Saya currently pregnant 9w. Last night during intercourse, saya notice ada bleeding. Memang semalam saya agak letih & lethargic. Saya rasa bleeding agak banyak, sebab tembus bedsheet & terkena matress protector. Darah yg keluar pula tiada ketulan, hanya watery sahaja. It was late at night so saya & husband decide to see dr the next morning. Saya pakai pad throughout the night, tapi tak ada bleeding lagi after tu. Sedih sangat rasa. Kami ambil masa juga TTC for a year baru dapat pregnant. Kejap to lagi baru nak scan dgn dr. Anyone pernah kena mcm saya & survive the pregnancy? 😢 #1stimemom #mommybuntu

1 Balas

Update: Saya dah pegi scan tadi. Alhamdulillah baby ada & ok. Hearbeat pun normal. Dr cuma bagi ubat Duphaston & advice no intercourse dan bedrest for few days. Terima kasih atas doa semua ❤️