Bleeding after cervical swab

Hi mommies, saya baru ke klinik sebab spotting, cramp perut dan sakit pinggang week 14, alhamdulillah scan baby sihat tapi dr buat cervical swab & bagi antibiotik untuk masalah keputihan. Balik rumah 3 jam selepas swab, bleeding macam first day period. Ni kali ketiga saya buat cervical swab tapi hanya light bleeding & hilang selepas a few hours. Tapi kalini bleeding lebih banyak dari sebelum ni. Mommies ada experiences or advices?

1 Balas

hai mommy mmg lepas cervical swab akan keluar bleeding/spotting tp tak heavy. kalau heavy dan berterusan better mommy ke hospital dan consult dgn doc