Perut mengeras

Hi mommies! Saya baru 2nd trimester. Perut belah kiri lebih mengeras berbanding kanan. Baby duduk di belah kiri ke atau macam mana? Cause banyak kali rasa belah kanan lembik bila ditekan tapi belah kiri rasa lebih padat. Ada sesiapa seperti saya?

6 Balas

Sama lah mcm saya, dri brpa week th sya lupa smpi skrg ni dh 24w.. Baby mmg kerap dduk belah kiri pakej ngeras lagi kat situ..kalau tidur kena mengiring belah knan bru selesa.. Tidur mengiring belah kiri nty dpt la rsakan tendangan dia tak renti 😂mungkin sempit kot kan himpit dia haha sis jgn rsau saya pn mcm sis.. Enjoy our pregnancy okayyy

Saya pernah jadi macam ni jugak, nampak perut saya senget ke kanan, pastu rasa mengeras tu. Masa tu first time nampak perut senget 😂 so rasa excited, saya tengokk je, lama lama perut saya rata balik kiri kanan. Tekan jugak sikit masa senget tu, kiri lembik je macam perut biasa, kanan keras sikit.

2y ago

Betul . Now 21 weeks lagi mengeras sangat . Kalau baring , mengeras je perut . Tapi lama lama dia normal balik😂

sama🤭 sy dri 1st trimester, pun keras belah kiri, timbul pun belah kiri je, kanan kosong xde apa, dia duk situ la tu, bila baring belah kanan je rasa mcm berat semacam, kalau baring belah dia duduk tu baru selesa

Puan dah ade jawapan ke? Ade cek doktor? Sbb skg sy alami bnde same macam puan. Skg sy 16w 5d

2y ago

Takda check dr . Lupa nak tanya waktu monthly checkup .

sama mcm saya tpy saya belah kanan

sme mcm sye