Susah tidur

Hi mommies, saya baru 14weeks.. tapi memang since awal pregnancy dah start susah tidur.. sekarang sampai kdg lepas subuh baru dapat lelap kejap then 8pg mata automatik celik. Sampai la ke tengahari ke lepas zohor baru tido tu pon asar dah jaga balik.. badan saya penat.. ada tips atau apa apa petua tak? Saya betul betul penat dah. Fizikal mental#firstmom #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Sabar ye. Semua tu perubahan hormon dlm diri kita. Lain org, lain keadaan. Klu rasa bdn sakit2 minta suami tlg urut slow2 (bahu, blkg bdn) & elakkan bhgian abdomen. Apa yg awk lalui tu salah satu preparation utk biasa kan diri masa tempoh bpantang nanti.

2y ago

Terima kasih untuk nasihat dan semangat.. 😉☺️

sme lah sye kdg2 3-4 pgi bru tdo. mte megntk tp mte tk blh pejam. dah 4bulan still tdo xlena. asik2 ke tnds je. awak letak lah rdio yg ada surah. sye letak seblh alhmdulilah pkol 12 tdo dah😅

2y ago

Sy buat dah.. tapi surah tu sampai dah repeat kali kedua pon tak lena lagi 😣😞 tak cukup tido badan penat kepala sakit..