Wean off breastfeeding

Hi mommies, saya ada soalan. Sekarang ni anak saya dah 1y4m, and memang perasan anak dah kurang kerap menyusu kalau nak dibandingkan dengan time baby dulu. Dia lebih banyak kepada makan. Saya df pun dalam 2-3kali sehari sebab saya bekerja shift 12jam, and still pumping di tempat kerja tapi 2 kali je sebab susu pun macam dah kurang. So sepatutnya anak dah start umur berapa ye kita boleh slowly wean off? Thank you mommies 🥰#1stimemom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

1 Balas

kalau msih blh susukn sebaiknya susukan bby hgga umo 2 tahun..tp jika puan nk berhentikan awal atas sebab2 trtentu dan rasa susu makin kurang bila2 pun blh..depend pd puan bagaimana ..mcm sy anak sy stop menyusu pd umo 2 tahun 1 bulan. sbb ms tu saya vaksin effect pd ank .jd ngam2 2 tahun .mg dpmudahkan segalanya..aamiin 😉✌🏻

2y ago

I see. Tu la kalau boleh memang nak susukan cukup sampai 2 tahun. Harapnya dapat la. Terima kasih puan atas penjelasan ❤️