Anak 6 bulan tak nak makan

Hi mommies. Saya ada masalah pasal anak saya tak nak makan. Masa awal2 6 bulan start mkn anak selera je mkn. Habis semangkuk. Skrng dah nak dkt 7 bln. Dia langsung tak nak mkn. Mcm2 dah saya buat. Creme brulee. Bubur lenyek. Pun tak nak jugak. Saya stress sgt dah ni. Susu badan ank mmg kuat. Tapi mkn lngsung tak nak. Tutup rapat mulut bila suap. Saya mcm dah putus asa nak bgi mkn. Samapi bila ye fasa dia tak nak mkn ni ??? #advicepls

5 Balas

cuba tukar texture makanan. pernah try bagi baby finger food atau pon bagi baby makan sendiri? cuba ubah environment baby. bawak baby grounding. main pasir ke. main rumput ke. dan jangan lupa buat oral stimulation

5mo ago

ni contoh https://vt.tiktok.com/ZSNnsfqk6/