Anak susah tido

Hi mommies. Saya ada 1 soalan, anak saya sekarang usia 2tahun lebih. Tapi makin lama makin susah nak tido malam, dia mengantok tp dia tahan mata. Siang dia tdo atau tak, sama sahaja sbb waktu tdo dia antara 1-3pagi juga.. saya dah bagi susu, tepuk, pampers kering, zikir, story time before sleep pun dah. Tp sama sahaja. Dia tahan mata dan ada shj perkara yg dia nak buat, sy kesian hari2 kena marah dengan saya. Bantu sy.#bantusharing#mommybuntu

1 Balas

mcm anak saya dulu mcm tu tp saya biarkn die sndiri duduk sbelah sy, ttp lmpu pastu pura2 tdr. anak jd bosan trs tertdr.. ambil mase 2 mggu jgk utk biarkan pkul 11pm tu jd rutin harian waktu tdr die. #26Dec2020 #IbuRA #25Left #TAPSuperMoms #TAPSuperMomsDec