Hai, nak tanya. Pernahkah korang 1st trimester berat turun?

Hi mommies, pernahkah korang semasa 1st trimester berat turun?

3 Balas

Pernah , and normal sbb waktu tri 1 ni mmg akan trun berat sikit sbb kita tgh berada dlm fasa mual / alahan lagi. So jgn risau sis, kekal makan ye untuk diri dan baby. Makan kerap2 tapi kuantiti sikit pon takpe, masuk je tri 2 berat sis inshaAllah akan naik. Macam saya naik mendadak smpai 3 kg. Nurse pon tkjut😂saya dari 5 weeks berat 49 kg(masa ni baru cek perut sbb dpt tau upt +ve) lpastu dah masuk 8 weeks smpai 15 weeks trun(time ni tgh alahan muntah teruk), dia main takat 46,46.5,47,49 kg lpastu masuk 16 weeks smpai 20 weeks skrg ni berat jadi 52 kg😂

Pernah, tp tak la banyak mana. Takat drpd 65.5kg turun ke 65kg je. Tu pun nurse dah tanya kenapa turun 😂 tp lepas tu naik slow2 balik berat badan, skrg dah statik, lepas tu turun sikit je.

Mmg turun. 3kg lak tu. Habis 1st trimester baru naik balik sekilo 😂