Tempoh berpantang

Mommies pantang berapa hari? 40 atau 44 atau selain ini?

4 Balas

Em ikut family & diri sendiri juga mcm mna sis & bergantung dgn kesihatan baby. Klu baby prolonged jaundice lg kena pantang lama sikit klu breastfeed. Family sy ada je yg 20hari, 30hari, 40hari utk pantang mkn. Pantang bersama tu pn terpulang dgn bdan sis juga asalkn darah nifas btl2 dh berhenti & jahitan luka dh sembuh. Ada yg lepas sebulan dh bersama, ada juga lepas 3 bulan. Pilih mana yg sesuai. Berpantang ni xda masa tertentu kena berapa lama pantang, as long as masa pantang sis jgn stress2

44 pantang kua rumah (kecuali bawa baby ke klinik) dan makan n 100hari pantang air sejuk n bersama suami. masuk hari ke 45 saya free dari semua pantang .. semua atas badan masing, ada Yang 2mggu dh rse recover dia xnak pantang dah

tkde tempoh ...rasa da sihat buat keje mcm biasa ...cuma tak terlalu lasak and elak angkat berat utk sbulan dua bulan ..berpantang ni byk mitos dari fakta ... kalau bab pemakanan tu just make sure makanan tu sihat dan seimbang ..

Tak buat. Saya tak ikut pantang traditional