period or spotting

Hi..pada awalnya sye dah lewat period almost 2 month..lepas tu untuk 2 hari..ada bercak darah n keputihan coklat..lepas tu takde dah...bersih.. ni dah msuk bulan ketiga.. pendapat mommies itu spotting or darah period? sye try check upt ..mmg -ve.. ada tak yg hdapi bnde mcm ni..apa tindakan anda ye?

4 Balas

Sy pun ada masalah yg sama. Lewat period 2 bulan lebih. Doktor buat scan 2 kali masa bulan 12 dan minggu lepas, tiada masalah cyst, fibroid, kantung pun x de. Upt pun negatif. Jadi doktor bagi pilihan kat sy sama ada makan pil perancang selama 3 bulan untuk aturkan balik period atau makan ubat turun darah. Doktor kata spotting coklat yg saya alami 3 hari tu mungkin tanda nak turun period. Sis try pergi klinik swasta mintak consult dengan doktor. They know better.

Kalau upt -ve lewat period mcm tu lama..kdg2 hormon...sy pun mcm tu b4..smpai rambut gugur teruk..nampak kilat kulit kepala..lepas haid DTG regular 2 bulan...alhamdulillah 15w da😍🤗

tk pasti sis..jika ragu² apa kata sis jumpa doktor. .

Saya xpasti la..bole refer doktor