Pengalaman dalam ward?

Hi mommies,. okay neah soalan like tak PENTING tpi adakah dalam ward kita akan sorang2? saya belum masa nak bersalin dah nerves ,,takut satu org dalam wad sepanjang tunggu masuk LR ,takut hesteria sbp saya memang jenis penakut ,dlm ward tue ramai ke ??

2 Balas

kalau nak ada teman,duduk dlm wad kelas 3. tp tu pun tengok la kalau time ada ramai org nak bersalin,penuh la wad bersalin. kalau tak,sorg² juga sis dlm tu. pengalaman sy bersalin 3 anak,belum pernah wad bersalin 0. mesti ada ja org nak bersalin tak kira siang atau malam. tandas pun dekat dgn kaunter dan pintu masuk,so tak takut sgt nak ke tandas malam². sy pun lebih suka bila masuk wad ramai org,sbb sy ni penakut sikit🤭🤭.

1y ago

terima kSihhh 😅anak pertama neah semua tak Tau ,,😅 overthinking pun menjadi2

in shaa Allah ramai jika duduk dkt wad kelas 3.. mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

matron dgn doc pakar pun keep round chck...matron sntiasa ada dkt wad kelas 3.. tu ms sy dlu la..depends on hsptl kut kan ... tuk kes sy dlu matron siap dtg borak2 lg dgn doc pakar keep visit.. alhamdulillah for service...even org think mcm kelas 3 ni tak berapa nk kelas..tp bila nk beranak ni .. dah tak pk pape dh..jnji ada org ramai sekeliling jd xde rs takut dan overthinking melampau..kang sorang2 memcm pk nnti 😅😅🤭✌🏻...husben pun ok .dia lg rs tak sush hti bila tw kita dkt tmpt yg rmai org dan dkt ngn doc .. dia just kata mcm kalau rs tak ok mention nurse doc cpt ok... tu jela dia keep remind😅smpai dia tdo dkt kerusi luar wad tu punya risau tak nak tdo umah kata pape senang pggl dia dkt luar..dh selesai solat subuh baru balik rumah.. bila tnye ok ke x..sbb nk g kje