Ward First Class Hospital Kerajaan

Nak tanya ada tak yg planning bersalin kerajaan tapi nak ambk ward first class tu ? mcm mna ya nak dptkan ward first class ? atau org org tertentu je boleh book ward tu ? kot ada kakak2 yg berpengalaman dalam ni yg boleh bantu 🥰

3 Balas

Boleh, nak deliver baby nanti kena isi form and kita req untk 1st class ward. Sye dlu ambil 1st class, bilik sorang and kita stay berdua dgn baby je. And one more thing tak sempat nak rase seram pun sbb kita tgh letih and nak jaga baby lagi takde fikir lain dh selain anak and nak balik rumah😂 andddd lg senang act toilet tak share and dlm blik kita juga dkt nak pergi ulang alik tukar pad. Kalau nak lg selesa buat pakej fpp dkt gov payment half dpd deliver dkt private hosp. Murah sikit laaa.

2y ago

Hkl sye tak sure awk. Yg sye tahu sg buloh serdang, ampang and putrajaya ada untk pakej fpp. Tp awk boleh je try call dlu hkl tanya.

Wad first class mmg susah nk dpt melainkan awk or suami pegawai kerajaan. Alternatif lain, blh ambil pakej FPP, blh survey dkt web

2y ago

Bkn wajib tp keutamaan akn diberi pd mereka. Sbb kemasukan wad ni ikut kekosongan.

ward first class blh jer mntk saya pernah mintk pastu saya tukar Sebb seram duduk sorang ii heheh 😅

2y ago

mcm mana nak request ya ? sebab ramai ckap if kita kerja kerajaan or suami kerajaan je dpt