First Time Mom yg sangat paranoid

hi mommies.. normal ke saya paranoid sgt bab kandungan yg baru 5weeks? 😭 saya byk terbaca ttg kantung takde, janin x terbentuk etc. ada penjagaan untuk kuatkan rahim atau janin tak?

5 Balas

yup betul nasihat sis di atas, better jgn fikir bukan2 sb pngaruh kpd kndungan awk. dan bt awk lagi stress.. buat ape? better doa yg baik2 and cari jalan ape yg boleh elak bnda2 tu semua berlaku like jgn skip ambil vitamin acid folic.. see, tu awk dah usaha smua bnda tu xberlaku.. #smile

Hii.. saya pun 1st time mom.. fikir bnde yang sama jgk.. kdag rse xlapar pun even hari2 set dlm mind kene makan utk baby sihat.. this week saya g first scan.. doakan saya dan baby sihat.. ttc for 6 years..

penjagaan dia mudah saja. jgn overthink dan stress. benda2 ni akn ganggu hormon awk. awk kena +ve, baru kndungan blh mmbsr dgn baik. enjoy the pregnancy phase

Klo stress baca psl tu, cuba sis tgk benda yg buat sis happy pula. Stress2 tak bagus utk baby. Sis da buat appointment utk buka buku pink?

mcm sy jgk . effect msuk group hamil apa smua , jd paranoid gile. tkut sgt jd bukan2 . mintak jauh la kan. hrp baby sihat je