38 minggu baby kerap mengeras

hi mommies, normal ke kalau baby kerap mengeras ? lagi2 kalau waktu bergerak. lagi dia mengeras, tpi tkda tanda sakit bawah perut ke apa atau pinggang. cuma mengeras je, isnin dh serah diri. update ; hi mommies, sy dh selamat bersalin secara czer, mula2 dr nak normal tpi sebabkan baby pnya degupan jantung tak cantik lepas tu bukaan pun slow sgt. terus kena czer, alhamdulillah cuma baby kena admit nicu sebab oksigen kurang dgn on antibiotik. doakan baby sy baik2 je ❤️#firstmom

7 Balas

sy pn sama sejak masuk 37week kerap sgt jln ke dduk ke baring ke. tp sbb doctor ckp xde tanda tu kira braxton hick.

Yup betul hujung2 due baby akan mengeras. Kalauu dapat tanda2 nak bersalin terus pergi PAC ye

Nurse pernah kata klu kerap mengeras tanda melahir kan awl dari due di jangka bersalin

normal babe. contractions tu tapi selagi tak kerap atau sakit abaikan je.

normal mummy. hujung2 trimester mmg baby krp mengeras

sama sya tengah alaminya skrg