2nd Trimester

Hi Mommies.. Normal ke bila 2nd trimester kita punya sexual interest meningkat? And... Bahaya tak untuk kandungan if preggy woman capai klimaks? Ini cuma soalan.. no hate, just ask ♥️💃🏻 thanks mommies yg sudi jawab 🌹🫂 #justasked #bantujawab #sharingexperiences #justlove #nohate

9 Balas

Normal je for certain people. Saya dari awal pregnancy sampai hujung 3rd trimester, dalam pantang, lepas pantang, anak dah 6 bulan anak dah setahun & more pun sexual desire saya masih sama. Maybe sebab saya tak stress 🤣 Husband jenis bantu semua benda, time pregnant jadi tukang urut tukang kemas & segala craving ditunaikan. Lepas bersalin pun jadi tukang jaga anak tukang buat housework hm semua lah. Bila kita bahagia kita tengok laki kite ensemmm semacam je so auto nak 😆 So far pernah je capai klimaks 3rd trimester & Alhamdulillah okay

1mo ago

Haipp dalam pantang haram bersama. Tp sexual desire tetap sama which tengok husband pun rasa in love 24/7 🤣. Mana tak nya saya pantang dgn aman damai cl jaga sampai 44 hari. Banyak sgt masa terluang sampai sempat puaskan husband dgn cara lain 😆

normal je sis..ada yg time preggy nafsu langsung xde...ada yg time preggy melimpah ruah nafsu nyaa..sye yg dah 34 minggu ni pun masih membuak buak lagi keinginan tu..😂😂😂...selagi uri okay..xde dekat bawah ..xde bleeding ...so far okay jee ..xde masalah kalau climax pun.. normal la sis kalau bersama ..

saya, kurg nafsu sbb kn perut mengeras. lg plak, ade gdm on control every 2weeks. jdi utk bersama tu tkde rse. suami nk je always. tp sy lyn je kehendak dia, sbb pk nk bukak jln sng.

Untung lah korang semua suami layankan jerr,sy ini da tringin sngtpn suami taknak tunaikan sbbnya perut sy dah besar katanya 🥲,,dan dia pn takde mood nak bersama bila npk perut sy besar😅

4w ago

sma laa sis, suami takut jd apa² .. sbb prnh gugur sblum ni.. anak prtama mmang asyik nakk jee, anak ke 2 gugur, yg ke 3 ni suami rasa was² nak brsama.. dy akan tengok keadaan kitew , kesian dy trpksa than 🤣🤣

Malu nk mgaku tp tu lah, suami smpai lembik dikerjakn, sy lg 2 mggu nk msuk 3rd dh, mmg extra 5x ganda dri biasa.. Ksian plak suami. tp nk bt ncm mna hormon

4w ago

nasiblah mana yg jenis hormon tgh advance ni hahaha

normal je plus ada yg dri 1st smpai hujung trimester sexual interest dia meningkat , tak bahaya pun sis selagi x de pendarahan atau doktor sahkan x boleh bersama.

1mo ago

kann...in shaa Allah bebaik jela ♥️

normal kot, msuk trm 3 kurang laa prsaan tuu 🤣 dah tak interest, asyik semput je . sesak nafas nak brsama dek krna perut besar, n kpla baby sdh d bawah..

normal sis i pn 2nd trimester but stakat ni tkde maslah..masa ank 1st 3rd trimester kerap bersama utk buka jalan..tapi tulah semput sikit🤭

normal. tak bahaya.