6weeks pregy

Hi mommies. Normal ke 6w takde rasa apa2 simptom mcm kerap kencing, makan banyak, alahan? Rasa mcm biasa. Test clear blue 5/6 haritu naik 2-3w. Harini test pakai testkit biasa 2 line tapi samar. Takde spotting takde cramping. Normal ke? Belum scan sbb org ckp 6week belum nmpak apa2. #firstmom #ingintahu

7 Balas

Normal..my sister pregnant ank sulong dia dlu dri awal pregnant smpai bersalin lngsng xde alahan.. rsa nk kencing kerap/sakit pelvic smua tu xde rsa..msa nk bersalin je rsa contraction tu pn kjp je dia masuk dlm LR & bersalin

Saya pun takde time 6weeks tapi otw nak 7 weeks tu tiba2 mcm2 alahan dtg. Tak boleh makan nasi, tak boleh makan banyak, sebelum ni susu fav skrg ni minum susu pun tak lalu hahahaha

Wah sama la kita dah 6w hehe normal je awak. Saya pun takde rasa apa apa cuma cramp tu kejap kejap ada. Sekarang simptom kuat makan je ada haha

3mo ago

Normal je awak. Tak normal kalau vaginal discharge kita warna selain tu. Kuning ke hijau ke ha mcm tu teruk kena consult doc.

Normal. Saya punya alah dtg waktu 7 weeks. Berdoa la awk takda alah. Saya dah naik frust dgn alah ni hari2 menangis huhu

same 6week here...boleh dh pg scan tgok kantung dlm rahim atau luar rahim..

3mo ago

hehe..sama la sis..6w6d today...20hb ni repeat scan balik...scan sblum ni pon sama nmpk kantung..InshaAllah berdoa next scan ni nmpak janin..Aamiin

normal

Normal