is it normal?

Hi mommies.. is it normal if 9 weeks ni kita still makan n keep muntah blk.. kerap.. is it normal? Sbb kesian kat baby n kita.. huhu.. maklumlaa 1st time preggy after 6 years has been waiting.. ?

2 Balas

Normal... Aku sampai turun 3 kg sbb makan muntah... Nurse sampai marah sbb turun berat badan.... Minum air jus dan minum air masak banyak3 jangan bagi badan terhidrat.... Kalai boleh try buat moi... Jangan makan banyak tapi makan kerap

Normal, tapi bila sampai terdehidrasi/terlalu lemah, terus ke hospital ye. Nanti pastikan makan dalam amaun yang sedikit tetapi kerap. 😊 Awal-awal ni memang tak boleh bawa bincang alahan dia.