Nipple sakit pedih

Mommies nk tnya..kalau nipple sakit ada kemungkinan tak breast Pon akan rasa jgk mcm sakit dan xselesa? Nk pakai cream apa ya bg nipple xsakit pedih..nipple xluka Pon..

8 Balas

dulu bila nipple sakit, breast tak sakit tapi 6 hari lepas nipple luka plus first time darah sikit sbb ank hisap then next day bila bagi menyusu lagi nipple luka lagi dan breast mula sakit dan berasa ada ketulan di breast. saya agak dah bengkak susu ni jadi saya tekan ketulan breast tu dan keluar susu. terus saya marmet sikit dan pam dan bagi ank menyusu df sbb nk cepatkan hilang bengkak tu. mmg sakit sbb nipple luka kan so kena tahan ajelah huhu ada juga saya sapu pigeon nipple cream. pigeon menjadi dgn saya, luka cepat lega dan baik

Letak your susu on your nipple or di tempat yg crack tu. Sgt berkesan. Saya tak guna any cream, and saya pernah crack time awal2 baby menyusu, sy sapu susu saya sendiri di area sakit tu, terus lega. Maybe you can try. Oh, normally breast xsakit, unless dah bengkak susu atau bengkak susu dah teruk and got to another level.

Lepas bersalin, nak breastfeed anak mmg sakit sbb nipple crack teruk, mmg nangis je bila time nak kene susu, apatah lagi baby boy yg kerap nak menyusu, i pakai buds punya nipple cream dgn silver mama punya cup (gambar) ni mmg mahal sikit laa dlm RM200 tapi 100% berbaloi, pakai 2 hari terus soothe dah nipple crack saya.

try guna marcalan... a bit pricey. . tp sangat2 mmbantu pulihkan semula nipple yg luka... sy pn pantang baru hari ke 12.. nipple crack luka dan berdarah dr hari ke 3 berpantang... terus sapu nipple cream marcalan, terus baik... Alhamdulillah..

Pengalaman saya nipple sakit, breast tak sakit kecuali tak keluarkan susu. So, bengkak susu dan sakit breast sekali. Terbaru ni nipple sakit, , saya letak nipple cream Pigeon, murah daripada brand lain. 2 kali letak dah OK.

2w ago

Kalau gitu, jumpa doktor ya

sy guna nipple cream jenama pigeon. mama choice pon ok jgk. hrga dia lgi mahal sikit, tpi size besar brbnding pigeon. kalau pigeon murah tpi kecikkk je. so bg sy sama je dedua. tk mahal tk murah.

nipple crack tjadi bila baby x latch dgn betul. guna air susu je sapu dkt nipple yg skt tu. insyaAllah baik.

breast sakit tu rasa mcm shooting pain ke? kalau ya, boleh jadi thrush infection atau vasospasm.