Ikhtiar hamil

Hi mommies.. nk tnya bila msa sesuai utk cek kehamilan? sy ada tanda2 mcm preg.tp bila cek negatif. siapa ada pengalaman cek negatif lpstu cek balik bru positif? tq…#pleasehelp #seriusnanya #firstmom #bantusharing

2 Balas

saya check after 1 week lewat. negative, sampai dah lewat ke 5 - 6 minggu. baru positive. maybe punca dari period tak teratur. after keguguran yang ni, saya check 1 day before period sebab ada tanda pregnant like before ( saya check awal sebab rasa period saya macam lain, jadi teratur dan lebih lama period dari biasa ) . even now dah cucuk depo pun period still teratur dan lebih 3 hari macam selepas keguguran tu. nak tau upt tu rosak atau tak , try guna upt berlainan . macam saya , saya beli jenis strip , belas2 ringgit ada 50pcs, cari yang sensitivity paling tinggi 10miui. untuk double confirmkan pregnancy, saya beli dip n tell dan satu lagi jenama apa tah. tak ingat tapi bawah rm15 yang satu lg tu kat Watson. dah cukup 8w, terus saya gi scan untuk confirmkan pregnancy

sya 7 week bru check positif.. sblom period pon dh rasa ada tanda2.....tp check negatif