Buku pink swasta tpi bersalin hos.kerajaan?

Hi mommies, nk tanya skrg ni boleh tk buka buku pink dkt klinik swasta tpi bersalin dkt hos.kerajaan? Sbb smlm kakak ipar ckp tk boleh 🥲 #pleasehelp #firstbaby

9 Balas

Boleh jer, cuma hari tu pegi swasta dia sarankan buka buku pink kat krajaan sbb diorg punya prosedure lg lengkap... btw buku pink tu buku rujukan dr n nurse... boleh je jnji ada buku

boleh je..adik saya ritu check up buka buku pink swasta sampai kandungan 5 bulan..then pergi klinik kerajaan buka buku pink kat sana bersalin kerajaan.

blh je..klau kt tmpat sy la klau x nk cekup kk..kne cekup gak skali kt tmpt dieorg..pastu blh la terus cekup swasta..nk bersalin gov pn xde mslh.

Boleh jer.. Private still ikut guideline kkm.. Adik sy nurse kkia.. Dia kata boleh jer takde masalah pun nak bukak dekat gov atau private..

bolehje..sy bslin 4x bukak swasta..tp bslin dekat hospital kerjaan...

2y ago

maknanya kalau kita check up swasta...cuma bawa buku pink (swasta) & boleh bersalin kat hspt kerajaan??

boleh je. ckp masa weekday x dpt pegi check up sbb busy kje.

Boleh je takda masalah. Cuma,, prosuder KK lebih lengkap

boleh je sis . sy and adik sy pun buat mcm ni jugak .

2y ago

adik sy hsa jb

Boleh sis 😊