Mommies bersalin time week brpe ?

Hi mommies! Nk tanya dlu yg dah bersalin , bersalin time week ke brpe and why? Bile tanya kawan2 ramai yg kata 27 & 28 weeks. klu 27weekbbulan 7 dah kena get ready😂

4 Balas

Uishh 27/28 tu baby pramatang.. 1-39w3days turun darah, sempat jalan ikea lepas tu. 🤣 2-40weeks, serah diri sbb patutnya induce tp tak sempat induce, tanda contraction dtg. 3-38weeks sbb gdm. Induce tp tiba2 baby songsang so kena czer. Selalunya ikut badan mak jugak. Mcm sy anak2 suka keluar time due date. Ada yg anak2 jenis keluar awal..ada yg semuaa overdue.

1y ago

Aamiin Thank you mummy🥰

seronoknya la bersalin awal. saya anak sulung 40w, 2nd 39w3d, 3rd 41w (induce), 4th 39w6d (induce). agaknya kalau tak induce boleh pergi smpai 42w 😂😂😂

Kalau ckup bulan 37weeks ke atas sis..30weeks tu sis blh la packing ape yg patut..

Haha typo 37 & 38 weeks !