Bruised hand

Hi mommies... nak tya normal ke tgan lebam mcm ni after amik darah.. #sorry klau my picture ni xappropriate 😭🙏🏻

Bruised hand
47 Balas

normal tu sis bekas jarum suntikan.. sy first time ambil darah seminggu duk lebam lg sb nurse mcm guna jarum besar utk cucuk.. 2nd time ambil darah lebam jgk tp dlm 2-3 hari je sb dia guna jarum kecik sikit.. nak2 jenis lengan susah nak jumpa urat.. dicucuknya kita merata2 😅 sabar jela..

normal ja sis..mcm saya,tiap kali ambil darah mesti lebam,lebam ya seminggu baru hilang..ambil darah pun asyik tempat yg sama..kalau lagi lengan sebelah susah dpt bacaan nurse ckp..

sya kalau nurse cucuk mmg betul2 tempat urat tu tuk amik drah. Takde lebam. Tapi kalau nurse salah tmpat cucuk tuk amik drah mmg akan lebam🤣 sbab dia kata urat awk x nmpak ni

Normal. Setiap kali ambik darah lps je nurse tampal kapas, terus tekan kuat2 dlm 2 minit. Sy kadang2 culas jugak. Nak cpt, x pikir nak tekan dah 😅 mmg lebam la jadinya.

Normal sis.. Xkira nurse slh cucuk xkena urat ke apa.. Kalau dah prosedur dgn jarum mmg akn tinggalkan kesan.. X bnyak sedikit ttp ada..

Kalau saya normal je. sbb setiap kali lepas ambik darah akan lebam biru gini jgk. tapi hari berikut beransur hilang dengan sendiri.

lepas nurse tarik jarum tu, terus tekan dgn kapas yg dia tampal tu lama sikit, kurang bengkak berbanding tak tekan langsung

yes normal. sy aritu nurse cucuk tak kena urat . dia duk main keluar masuk jarum . cari sampai darah boleh keluar .

saya pun mcm ni hartu cucuk darah lps minum air gula ..lama jugak nk hilang , tapi okay je tkda apa apa

Sy pnh lebam lg bsr dr tu..n sakit bahgian lebam tu..sapu gelly aloevera..alhamdulillah..cpt baik.