Vaccine anak

Hi mommies, nak tnye sesiapa ada tk pengalaman yg mula2 cucuk vaccine anak kat kk lepastu tukar cucuk kat swasta plak? Boleh ke ye buat mcmtu?

1 Balas

Boleh awak. Awak inform nurse in charge di KK.

5mo ago

Sama-sama 😊 Nanti nurse akan tanya awak, nak proceed terus di swasta atau nak continue lagi di KK. Kalau awak pilih untuk continue lagi di KK, anak awak akan dua temujanji nanti. Satu di KK, satu di swasta. Kalau awak pilih untuk proceed dengan swasta, nurse akan tutup buku anak. Tutup buku tu maksudnya nurse take note yang anak awak takkan hadir untuk checkup di KK in future.