Kerap sakit kepala di trimester ke 2

Hi mommies nak tnya normal ke sy kerap sakit kepala ? Bkn pening tapi sakit kepala yg mencucuk². Nk ckp sebab angin pun boleh jadi sebab kdg lepas sapu minyak, sendawa non stop. Dh keluar angin baru lega. Tapi kadang kala sakit tanpa sebab. Nk ckp sy stress, sy tak berkerja skrg. Fulltime housewife. Ada tak tips utk kurangkan rasa sakit kepala ? Boleh ke klu sy makan panadol biasa tu. Selama ni sy belum pernah makan lagi klu sakit kepala. #firstbaby

5 Balas

Sama. sy tengah sakit kepala teruk mcm migraine. Nak makan ubat selain panadol biasa tak boleh. So tahan la selagi mampu. Panadol biasa bole makan cuma sy makan 1 biji je if dah tak tahan sgt.

kalau yg ada darah tinggi biasa sakit kepala.Mcm sy mmg sampai nangis. Tapi Alhamdulillah masuk 5 bulan dh hilang dah sakit kepala.

Normal pada trimister kedua begitu. Boleh je mkn panadol. Saya tidur dan rehat kalau sakit kepala.

1y ago

TQ sis 😊 Dh makan panadol baru kurang sikit sakitnya. Kalau tidak sapu berjenis minyak sakitnya on off

Sy pon mcm tu sis dia mcm mncucuk berdenyut gitu kdg2.

saya pun makan je panadol kalau sakit kepala