SUSU FORMULA UNTUK 9BULAN - 12BULAN

Hi mommies, nak tnya bayi yg mnum susu formula secara normally berak berapa kali in oneday/per day? sbb my kid dia mnum susu DutchBaby tapi dia berak 2hari sekali. perlu tukar susu ke? 🥲 TOLONG JAWAB PLEASE! ##firstbaby #ingintahu #bantu_info_ya #bantusharing #bantubagipendapat #susuformula

4 Balas

sama laa baby saya pun susu dutch baby jugaa, skrg ni berak 2hari sekali. padahal makanan yang dia makan sama macam sebelom ni dan sebelom ni okay jaa boleh berak hari hari. tiba tiba nak masuk 9bulan jadi 2hari sekali. saya pernah kene masa baby 2bulan nak masuk 3bulan. memula susu dugro okay jaa sampai laa nak masuk 3bulan sembelit dua hari sekali terus tukar susu dutch baby pastu elok daa. pastu ni jadi balik. 🥹 rasa susu kot tapi saya pun kurang pasti.

1y ago

kann! sbb my kids dia dulu susu dutchbaby memula ok sja berak. since 8-9months ni dia berak 2hari sekali. texture najis pn so far ok je. cuma tu la ke problem susu, tpksa kena try and error smula ni sbb xtau lg susu apa yg sesuai for 9months 🥹

sis da cuba tukar susu? sama macam anak saya minum susu dutch baby 0-12bulan , sebelom ni elok je, masuk 9bulan berak dua kali sehari, pastu saya tukar susu dutch baby 6-18bulan, baru elok setiap hari berakk

Kadang bukan sebab susu. Macam anak saya tak boleh makan pisang. Confirm tak lawas. Tapi kalau labu/carrot/kentang ok je

What about baby food intake? Bila baby dah makan, kadang bukan masalah susu tapi daripada segi pemakanan baby.

1y ago

kdg2 buah tu buat baby berak sis. mcm mne sye skang pun 2+ hari2 die mmbuang 2-3kali shari. mnum susu dutch lady 123.