Perut rasa tak selesa

Hi Mommies, nak tanya..kalau awal2 mengandung memang perut akan rasa tak selesa ke? Rasa senak mcm nak period?

2 Balas

ha'ah biasa tu sis. kadang cramp sebab rahim tengah nak membesar. especially first pregnancy, dia tak pernah stretch sebelum ni kan. kadang sebab angin. banyakkan minum air, make sure penghadaman lancar supaya angin tak build up. boleh juga amalkan hirup air/sup panas, teh hijau+lemon, atau air halia.

8mo ago

okay sis.. tq bagi advise

aah.. rasa mcm angin2 je... pastu dia krem2..

8mo ago

ok sis.. tq