23 weeks,may baby

Hi mommies... nak tanya white rice dan brown rice mana lebih sesuai utk preggy supaya tak sangkut gdm dan berat bdn tak baik mendadak,tq #advicepls #firstbaby #firstmom #firsttimemom #ingintahu

1 Balas

Brown rice lebih sesuai, Puan. Pengalaman saya, sewaktu ada GDM saya tak tukar beras. Saya makan macam biasa cumanya amalkan diet suku suku separuh. Makan dengan kerap tapi sikit sikit. Saya 6x makan untuk sehari. Fast food/junk food, dessert saya elakkan. Itu pengalaman saya la. Harap perkongsian saya membantu 🌹

1y ago

oke thank you