tidak mahu menyusu botol

hi mommies, nak tanya siapa yang ada pengalaman yang sama dengan sy. baby 3 bulan menolak untuk menyusu botol. nak bagi susu badan, tapi da kering 😔. da try tukar botol, tukar susu tetap dia x nak menyusu. dia lebih prefer pacifier. kalau da hisap pacifier macam yang lapar sangat tapi xnak menyusu. xnak menyusu kadang sampai 6 - 8 jam. da bawa ke klinik. dia sihat. xda sakit atau tongsel bengkak. dari umur sebulan da menyusu botol, ok ja then start 2bulan xnak menyusu botol. nak kena pujuk guna pacifier, tu pun bukan terus nak menyusu. tolong sy uhuhu #firsttimemom #firstbaby #pleasehelp #advicepls #bantusharing #firs1stimemom

1 Balas

Kalau tolak botol sy cadangkan sis cuba suap pakai sudu atau syringe slow2 kt baby