Berat Badan

Hi mommies! Nak tanya, saya skrg 35 weeks, normal ke kalau berat maintain je? Dah makan macam macam (manis especially) still sama. Usually kalau lepas makan mesti naik tapi sekarang dah 2,3 minggu, still berat stuck dekat situ.

2 Balas

Alamak dah salah tu awk, patut nak tambah berat badan bukan nak makan manis2, nt minggu2 terakhir ni berat baby pula mendadak naik. Mgkn berat ibu x naik tp risau berat dan saiz baby dlm kandungan yg naik.. Sbb makan manis2 ni boleh lead kepada gdm, mgkn masa test gdm dlu awk xsangkut tp jgn sbb nak tmbah berat badan awk makan macam2 manis plk.. Cukup lah makan makanan sihat, berat maintain xpe jgn saja berat naik or turun mendadak..

1y ago

Oh okay okay baik terima kasih

Normal. Lagi lagi bila dah hujung trim. Jangan fokus pada pengambilan makanan manis untuk naikkan berat. Fokus pada pemakanan yang sihat.

1y ago

Baik terima kasih awak